Frontløbere i byggeriets processer

Studieprisen 2016 går til DTU-Studerende

Cecilie Elisa Juul Martiny og Andreas Pihl Hjelm Jensen har for deres projekt  'Leanværktøjer ved ledningsarbejde' vundet Lean Construction - DKs Studiepris og de medførende rejselegater på en værdi af 20.000 kr.

Lean Construction - DK uddeler hvert år studieprisen, der har til formål at honorere det studieprojekt i Danmark, der kan være med til at forbedre processerne i den danske bygge- og anlægsbranche. Prisen udløser et rejselegat på 10.000 til hvert af gruppemedlemmerne. I 2016 blev vinderne de to DTU studerende Cecilia Martiny og Andreas Jensen for projektet 'Leanværktøjer ved ledningsarbejde'.

Afgangsprojekt "Lean værktøjer ved ledningsarbejde" er blevet udarbejdet i samarbejde med en dansk entreprenørvirksomhed og har haft det formål at undersøge hvilke typer af spild, der foreligger i ledningsarbejde. Dette er gjort for at ende ud med et slutprodukt, som giver nogle bud på eventuelle optimeringsmuligheder for samarbejdsvirksomheden. Målemetoden har bl.a. været omfattende frekvensstudier og en efterfølgende analyse af årsagerne til unødvendig spild i byggeprocessen.

Både Cecilie og Andreas har efter endt studie fået gode stillinger ved hhv. Metroselskabet og Hoffmann A/S. Er der interesse i at læse projektet og de andre nominerede til studieprisen i 2016, kan det findes på www.leanconstruction.dk.