Frontløbere i byggeriets processer

Procesprisen 2016

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK er nu i gang med at finde vinderen af Procesprisen 2016 blandt fire shortlistede kandidater.

Kandidaterne til årets Procespris skulle gennem to udvælgelsesrunder, før det lykkes at lande på de fire endelige kandidater til årets Procespris

Det var i år også muligt at indstille samarbejdsprojekter som rækker ud over det enkelte byggeprojekt, og det har åbnet for nye kandidater, hvoraf to, det fynske bygherre- og branchesamarbejde Byg til Vækst og det aarhusianske arkitektsamarbejde BIM7AA blev udvalgt. De to andre kandidater, som efter den hårde anden udvælgelsesrunde kom med, er Region Nordjylland, og Ny Nørreport.

Formålet med prisuddelingen er at sætte fokus på den usynlige del af byggeriet, som ikke står tilbage, når byggeriet er færdigt, men som er afgørende for, om byggeriet bliver godt og effektivt udført. De to hovedkriterier for ProcesPrisen er, at vinderen skal have sikret succesfulde byggeprocesser i praksis, og at de bedre byggeprocesser er kommet flere til gode.

Nomineringsfeltet har vist en branche, der fra det mindre, afgrænsede renoveringsprojekt til de helt store nybyggerier prioriterer og bevidst arbejder med at forbedre sine processer og har stor fokus og omsorg for menneskerne bag.

Vinderen udpeges medio juni og prisoverrækkelsen finder sted den 12. september 2016 i forbindelse med den internationale konference Lean in The Public Sector Construction Conference, LIPS 2016. Konferencens første dag er dedikeret til nationale workshops og erfaringer, og ud over vinderen af Procesprisen, inviteres de øvrige kandidater til at deltage i en debat om, hvordan fokus på optimerede processer kan løfte hele byggebranchen fra bygherrer til byggesjak, med forbedret produktivitet, færre påbud og større arbejdsglæde til følge.

 

For informationer om Procesprisen læs mere hos Boligfonden Kuben og Lean Construction -DK

 

For informationer om LIPS2016, se konferencens hjemmeside her