Frontløbere i byggeriets processer

Procesprisen 2016 går til Byg til Vækst

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK har kåret det fynske samarbejdsprojekt Byg til Vækst-Lean til vinder af Procesprisen 2016.

En væsentlig årsag til, at valget faldt på Byg til Vækst, er den ligeværdige involvering fra alle parter i byggeprocessens værdikæde, lige fra bygherre og rådgivere til entreprenører og udførende. Ikke mindst det solide fokus på bottom-up og forankring blandt bygningsarbejderne på pladsen afgjorde sagen. 

 

TV2 Fyn har været på besøg på byggepladsen for at interviewe Byg Til Vækst om prisen - Se reportagen her, eller læs artiklen om Byg til Vækst her.


 

Stærkt opløb til Procesprisen 2016

Byg til Vækst er udvalgt blandt 13 indstillede projekter, hvoraf fire blev udvalgt som nominerede til prisen. Som en nyskabelse har det i år været muligt at indstille samarbejdsprojekter, der rækker ud over det enkelte byggeprojekt, og det har åbnet for nye kandidater: Udover Byg til Vækst var også det århusianske arkitektsamarbejde BIM7AA indstillet til prisen, hvor omdrejningspunktet er et fælles og åbent tilgængeligt BIM-sprog. De to øvrige udvalgte kandidater var Region Nordjylland, der som toneangivende bygherre løfter både egne byggerier og regionens byggeproceskompetencer gennem krav om brug af Lean Construction-metoder, samt Ny Nørreport, der fremstår som et solidt eksempel på gedign projektledelse med Lean-elementer i et ekstraordinært komplekst bygge- og anlægsprojekt i, over og under jorden.

 

Prisoverrækkelse 12. september 2016 på Konventum i Helsingør

Prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med den internationale konference Lean in The Public Sector Construction Conference, LIPS 2016, hvor Byg til Vækst sammen med de øvrige udvalgte kandidater deltager ved en postersession og i prisoverrækkelsen med efterfølgende festmiddag. Prisen består i 100.000 kr., som skal bruges til at afholde et fagligt arrangement, hvor Byg til Vækst deler sine erfaringer med branchen. Arrangementet forventes afholdt i november 2016.