Frontløbere i byggeriets processer

Bryd barriererne for et effektivt byggeri

21/01/2020

Lean Construction består af ganske enkle og overskuelige værktøjer, som er inspireret af metoder, der i sin tid blev udviklet på Toyotas fabrikker i Japan. Og ligesom bilproduktionen blev mere effektiv, bliver gevinsterne i byggeriet også indlysende – processer optimeres, og spildtid minimeres. Men hvordan kan det være, at værktøjerne er så svære at udbrede, når nu vi alle efterspørger øget produktivitet? Det kan du få indblik i til Lean Construction-DKs temamøde d. 21. januar.

Bliv skarp på, hvordan du får bedre forudsætninger for at skabe en effektiv byggeproces. Og hør hvordan boligminister Kaare Dybvad vil skubbe bag på udviklingen.

Bliv skarp på, hvordan du får bedre forudsætninger for at skabe en effektiv byggeproces. Og hør hvordan boligminister Kaare Dybvad vil skubbe bag på udviklingen.


Vær med, når Lean Construction-DK i samarbejde med Boligfonden Kuben d. 21. januar 2020 lancerer publikationen ”Bryd barriererne” med udgangspunkt i resultaterne fra en analyse, som har identificeret centrale barrierer, der blokerer for byggebranchens virksomheders effektivitet. På temamødet vil du få indblik i centrale konklusioner om de barrierer, der er i forbindelse med den produktive omstilling af byggeriet, samt de myter, der skaber barriererne.  

Desuden kan du møde Boligminister Kaare Dybvad, der vil kaste lys over regeringens holdninger og planer for byggeriets fremtid og processer.

Endelig kan du opleve inspirerende eksempler på, hvordan tre virksomheder i dag arbejder med lean på de danske byggeprojekter:

  • Copenhagen Property Investment (COPI), der i en feberredning indførte Lean på en sag og endte med at komme i mål med både tid og budget
  • Vandpartner, der har arbejdet metodisk med procesforbedringer i flere år, samt
  • Enemærke & Petersen A/S, som i mange år har høstet store gevinster gennem produktivitetsoptimering på byggepladserne.


Deltagelse er gratis.

Program

14:00

Velkomst 
v. Karen Mosbech, formand for Boligfonden Kuben, og Claus Von Elling, formand for Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT)

14:10

Præsentation af Barriereprojektet: Hvor er barriererne for byggeriets produktive omstilling?
v. Carl Johan Christensen, Lean Construction DK

15:00

Indlæg v. Boligminister Kaare Dybvad med mulighed for spørgsmål

15:30

Pause

15:45

Eksempel på barriereknuser: Copenhagen Property Investment
v. Rob Luiten, COPI

16:05

Eksempel på barriereknuser: Vandpartner Aarhus
v. Rasmus Skovgaard, Vandpartner Aarhus

16:25

Eksempel på barriereknuser: Enemærke & Petersen A/S, Processcreening
v. Søren Christensen, Proceschef Enemærke & Petersen a/s

16:45

Afrunding og opsamling

17:00

Networking

 

Tid:
Tirsdag d. 21. januar, kl. 14-17
 
Sted:
BAT-Kartellet, Kampmannsgade 4, 1790 København V

Tilmelding:
Tilmelding via dette link: læs mere og tilmeld dig her

Værdibyg og Lean Construction-DK er fusioneret
Lean Construction-DK er ved årsskiftet 2019/20 fusioneret med Værdibyg. Værdibyg er et initiativ, der i 2008 blev oprettet af byggeriets brancheforeninger. Lean Construction-DK er ophørt som selvstændig forening, men beholder sit navn, og brandet lever videre som et netværk i Værdibyg.

Udover at udvikle og formidle værktøjer og vejledninger, vil Værdibyg fremadrettet også søge et tættere samarbejde med byggeriets virksomheder, samt sikre bedre samspil mellem forskning, udviklingsinitiativer og praksis.