Frontløbere i byggeriets processer

Opsamling fra ”Lean Management på Bispebjerg Hospital”Dirk Jannausch fra Drees & Sommer Nordic A/S gav den 29. januar 2014 et spændende foredrag om, hvordan Lean Construction vil blive implementeret i udbygningen af Bispebjerg Hospital. I denne hospitalsudbygning stiller mængden af byggeaktivitet og de omkringværende urbane forhold, samt krav til samtidig hospitalsdrift, helt særlige krav til logistik og koordinering imellem fagentreprenører.Dirk Jannausch argumenterede for, at logistik i sig selv udgør et "fag" på linje med andre fag i byggeprocessen og beskrev perspektiverne i at gå fra ukoordinerede leverancer til central styring med "pick & pack" lagerstyring til byggepladsen. For Bispebjergledelsen er "ingen ulykker" et af de vigtigste mål i byggeprocessen, hvilket har skærpet fokus på logistikken og brugen af Lean-tankegangen.

I udbuddene gøres der opmærksom på, at der bruges Lean Construction Management på pladsen, sådan at bydere har mulighed for at indarbejde dette i deres tilbud. Status på projektet primo 2014 er, at logistikplanlægningen er på et meta-niveau - næste skridt er at blive mere detaljerede, og det er også planen at bruge Lean til at koordinere mellem fagene, holde tavlemøder mv.

Dirk Jannausch sluttede af med at fortælle, hvordan Lean Construction er på vej frem i Tyskland, og deltagerne havde en genkendelsens glæde ved at opleve, hvordan metoder og værktøjer er universelle, globalt udbredt og på vej frem.

Hos Dress & Sommer er der ingen tvivl om, at Lean Construction skaber gode resultater - hver gang!

Her kan du se Dirks præsentation samt deltagerliste: