Frontløbere i byggeriets processer

Årsmøde 2012

Der var renovering på dagsordenen, da knap 60 fagfolk fra byggebranchen var samlet til årsmøde i Lean Construction - DK den 23. marts 2012.

 

Godmorgen med kaffe og croissant.

Velkommen med Randi Muff Christensen, formand for Lean Construction - DK.

 

Med hovedoverskriften renovering fortalte John Engelstrup fra enemærke og Petersen, hvordan de havde udskiftet facaderne på 156 boliger til mindst mulig gene for beboerne.

Download præsentation:
Årsmøde 2012 - John Engelsstrup

 

Ved at forproducere færdige facader med vinduer, døre og så videre, kunne den gamle facade rives ned og den nye sættes op inden for en arbejdsdag.

 

Ivan Maimann fra NCC fortalte, hvordan basser og kaffe kan være en god indgang til et godt samarbejde med beboerne, der skal have renoveret deres boliger.

Download præsentation:
Årsmøde 2012 - Ivan Maimann

Professor Glen Ballard fra University of California brugte et eksempel fra en papirfabrik til at illustrere, at Lean-tankegangen kan bruges i mange andre brancher end byggebranchen.

Download præsentation:
Årsmøde 2012 - Glenn Ballard

Se Glenn Ballards oplæg på video.

Debat ved bordene

Se opsamling af debatter:
Årsmøde 2012 - Referat af opsamling om formiddagen

Kasper Vibæk fra Akademisk Arkitektforening forholdte sig blandt andet til forholdet mellem begreberne værdi og kvalitet, og mener, at kvalitet udtrykker noget mere grundlæggende og en helhed, mens værdi er mere flygtig.

Download præsentation:
Årsmøde 2012 - Kasper Vibæk 

Palle Adamsen, der er direktør i Lejrbo, gav en række bud på, hvordan vi som samfund kan få mest gavn af de mange milliarder, politikerne har afsat til renovering.

Download præsentation:
Årsmøde 2012 - Palle Adamsen

Elsebeth Dahl Pedersen fra Novo nordisk fastslog, at det ikke er firmaer, der kan arbejde med Lean - det er menneskene. Som bygherre efterlyser Elsebeth Dahl Pedersen en certificering eller lignende, der kan give hende en sikkerhed for, at hendes samarbejdspartnere i et byggeprojekt nu også kan tænke og arbejde med Lean.

Debat ved bordene.

Se opsamling på debatter:
Årsmøde 2012 - Referat af opsamling om eftermiddagen

 

Evalueringen af Årsmødet 2012:
I evalueringen af årsmøde blev det samlede indtryk bedømt til 4,3, hvor 5 er max. Der var særlig stor tilfredshed med indlæg fra Enemærke & Petersen og fra Novo Nordisk, som begge har fået en høj vurdering og gode kommentar.
Tak for bedømmelsen og de mange kommentarer - de kan bruges til at gøre næste Årsmøde endnu bedre.