Dansk Byggeri og 3F lancerer: Bygeffekt.nu

3F og Dansk Byggeri lancerer et nyt brancheinitiativ til at forbedre processerne i den danske byggebranche, med værktøjer og processer fra  fra Lean Construction værktøjskassen.

Sådan overvinder du barrierer for de gode byggeprocesser

 Arrangement 6. december

Hvilke barrierer står i vejen for bedre byggeprocesser i Danmark, og hvordan påvirkes de af det nye AB18? - Kan der trækkes erfaringer fra det strategiske samarbejde TRUST i hvordan barriererne er overkommet?

Tillykke til Vandpartner, vinder af Procesprisen 2018!

Vandpartner vand i fredags Boligfonden Kubens Procesprisen 2018. Læs mere om Vandpartner her

Tre stærke kandidater til Procesprisen 2018 er fundet

Tre stærke projekter kæmper om Boligfondens Kubens Procespris 2018, som hædrer de stærke byggeprocesser, hvor god planlægning og godt samarbejde fører til højere produktivitet

Erfaringer og resultater med Lean Construction i renovering af almene Boliger

Hvilke resultater kan du opnå med Lean Construction på renovering af almene boliger, og hvordan skalerer du proceskonceptet og finder lige præcis de værktøjer der giver værdi på dit projekt?

Medlemsmøde: Choosing By advantages som beslutningsværktøj

Hvordan sikrer du et klart rationale i komplekse beslutninger der skal træffes i fællesskab? - Det gør du med 'Choosing by Advantages - Medlemsmøde i København d. 13 september kl 15-17.30. 

Foreningen afholdte et lærerigt medlemsmøde om CBA som værktøj, og fik lov at prøve det af på en vigtigt strategisk beslutning. Opfølgning kommer snart!

Er det muligt at integrere sikkerhedsmøder i lean formandsmøderne?

På medlemsmødet diskutererede vi erfaringer med koblingen af Lean og arbejdsmiljø på formandsmøder, med udgangspunkt i et konkret forsøg fra NCC på Holmens Kanal i København.

 

Læs mere her

Studieprisen 2018

Tiden er nu inde til at nominere projekter til Studieprisen 2018!

Lean Construction DK uddeler hvert år Studieprisen for et projekt der anvender metoder og principper fra Lean Construction i et ekstraordinært studieprojekt. Med prisen følger et rejselegat på 10.000kr. 

Læs mere om Studieprisen 2018 her

(På billedet vinderen af studieprisen 2017 Joachim Skovbogaard fra Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, for projektet; Creating a Baseline of Productivity in the Refurbishment Sector and Identifying Potential Improvements using Lean Tools og formanden for Lean Construction DK:  Jakob Lemming.)

 

De bedste processer i byggebranchen - Boligfonden Kubens Procesprisen 2018

Indstillingsfristen til Boligfonden Kubens Procesprisen 2018 er nu passeret, og vi er hos Lean Construction DK overvældelde af alle de gode processer og historier vi har modtaget.

Vi går nu i gang med at evaluere og udvælge de endeligt nominerede, men her kan læse om alle de gode historier vi har modtaget fra byggebranchen.

Hvorfor kører byggeriet stadig i samme spor som for 10 år siden?

Gentagne undersøgelser viser at produktiviteten i byggeriet ikke udvikler sig, og vi ser jævnligt store byggeprojekter ende i budget- og tidsoverskridelser. Vi mener at værktøjerne til at forbedre branchen findes, men ikke bliver brugt - Hvorfor? Det har vi fået en bevilling fra Boligfonden Kuben til at undersøge!

Hjælp os, ved at bruge 10 min på at besvare dette spørgeskema

Konference om Lean og arbejdsmiljø - Strategier for bedre produktivitet i din virksomhed

Vær med, når vi den 21. august 2018 sætter fokus på at skabe øget produktivitet og bedre bundlinje ved at styrke byggeprocesserne og arbejdsmiljøet i bygge- og anlægsbranchen.

Fyraftensmøde m. Byg til Vækst: Vi bygger Fyn

Dansk Byggeri, IDA Fyn, Byg til Vækst og MiljøForum Fyn inviterer virksomheder til endnu et fyraftensmøde i "Vi Bygger Fyn".

Byg til Vækst vandt Lean Construction DK's procespris i 2017, og sætter på arrangementet fokus på hvordan Lean kan minimere spild og reducere byggeperioden

Lean Construction DK's Årsmøde 2018 - Bryd barriererne i byggeriet!

På årsmødet havde vi som mål at komme et skridt nærmere hvordan vi kan bryde barriererne og få indløst potentialet for procesforbedringer.

Som inspiration til rejsen fik vi bl.a. top-executive inspiration fra foreningens tidligere formand, Randi Muff Christensen, der i sin egenskab af Lean Manager for Lower Thames Crossing bl.a. fortalte hvilken rolle lean spiller i en moden leanorganisation.

Læs opsamling fra dagen her!

Strategiseminar i Lean Construction DK

Bestyrelsen diskuterede i samspil med medlemmer et nyt oplæg for Lean Construction DK's Strategi. Resultatet bliver fremlagt på foreningens generalforsamling d. 7 marts

ProcesPrisen 2018

Gør klar til fest!

Fredag d. 9 november 2018 udpeges vinderen af Boligfonden Kubens ProcesPrisen 2018.

Men først skal vi have de bedste kandidater på podiet! Er det jer? Er det nogen du kender?

Klik her for at komme til Procesprisens eget website!

(foto fra 2016-vinderen Byg til Vækst-Lean for Odeon byggeriet med daværende sekretariatsleder og nuværende borgmester for Odense, Peter Rahbæk, ved roret) 

Kom til møde om Lean Construction som løftestang til bedre og mere sikkert arbejdsmiljø - nytårsmøder 2018 i samarbejde med BAMBUS 19. januar i KBH; 26.januar i Vejle

Vær med til at få arbejdsmiljøet endnu højere på tjeklisten, når vi  traditionen tro inviterer til de meget besøgte nytårsmøder med Videntjeneste om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere.

Hør hvilke værktøjer der bruges og hvordan arbejdsmiljøkoordinatoren er involveret, og vær med til at drøfte hvordan man kommer i gang, og hvilke og hvordan barrierer overkommes.

Tilmed dig direkte til Videntjeneste om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere  her. 

(Billed fra Kontraframe)

Julestue med højt til loftet & update på strategiske partnerskaber - Og uddeling af Studieprisen 2017

LCDK inviterede til Julestue d. 7 december, med både opsamling på det første år i de strategiske partnerskaber samt hvordan Lean Construction har fundet vej til de bonede gulve hos EU kommisisonen, og hvordan det kan skabe værdi for Lean Construction DK's medlemmer

På dagen blev Studieprisen 2017 uddelt til Joachim Skovbogaard /B. Nygaard Sørensen - AU for projektet 'Creating a Baseline of Productivity in the Refurbishment Sector and Identifying Potential Improvements using Lean Tools. Hent det i bibliotektet

Kom og få del i forårets studietur til Japan!

Torsdag d. 23 november, blev der samlet op på forårets studietur med Lean Construction DK til Japan. Eftermiddagen bød på indsigt i både hvordan deltagerne oplevede Lean i Japan og hvad de tog med hjem - og hvad kan bruge i deres arbejde!

 

Sven Bertelsen fylder 80!

Den danske mr. Lean runder et skarpt hjørne - Vi fejrede torsdag d. 19 oktober  en af Lean Construction DK's grundlæggere, og æresmedlem i foreningen: Sven Bertelsen. 

Bygherren for bordenden - seminar om optimeret beslutningsgrundlag med Bygherreforeningen

Bygherreforeningen afholder d. 19. september et seminar med oplæg fra en række af byggeriets frontløbere, herunder medlemmer af Lean Construction-DK.

Hør bandt andet Lars Blaabjerg fra V2C fortælle om bedre økonomistyring og Kristina Ekkersgaard fra Exigo, fortælle om hvordan Big data kan bidrage til at minimere spild.  Læs mere om det spændende seminar, og tilmeld dig her!

IGLC/LC3 2017

IGLC/LC3 2017 er nu veloverstået, og du kan læse indlæg og oplæg fra konferencen her og på LinkedIn, hvor formanden hver dag har rapporteret fra konferencen.

Medlemsmøde i Lean Construction DK med V2C d. 6 september i Valby om Lean Commissioning (Cx)

Lean Construction-DK og V2C invitererede til medlemsmøde om Lean Commissioning (Cx) og re-organisering af byggeriets kompetencer - Opsamling fra arrangementet kommer snart!

Skurvognsmøde om værdien af bæredygtighed og Lean Construction

Tirsdag den 13. juni inviterede LCDK og NBE - Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark - til et fælles informations- og inspirationsmøde. Opsamling og slides fra arrangementet er nu online.

 

 

Tiden er nu inde til at nominere projekter til Studieprisen 2017!

 Lean Construction DK uddeler hvert år Studieprisen for et projekt der anvender metoder og principper fra Lean Construction i et ekstraordinært studieprojekt. Med prisen følger en præmie på 5.000kr af forfatterne af projektet. 

Læs mere om studieprisen her!

Ny bestyrelse for Lean Construction DK i 2017

På Generalforsamlingen d. 21/3-2017 blev en ny stærk bestyrelse for Lean Construction Konstituret - Læs mere om bestyrelsen her!

LCDK's Årsmøde 22. marts 2017: Bedre byggeprocesser og resultater med Lean Construction, Digitalisering og ny Teknologi

Op mod 70 deltog og overværede de spændende oplæg og og bud på innovative teknologier i byggeriet, da Lean Construction-DK holdt Årsmøde onsdag den 22. marts. Temaet var 'Bedre byggeprocesser og resultater med Lean Construction, digitalisering og ny teknologi'.

Se opsamling for årsmødet her!

Lean Constructions Studietur til Japan

Følg med i den unikke Lean Studietur til Japan, når deltagerne dagligt opdaterer med erfaringer og oplevelser fra turen.

Medlemsmøde i Carlsberg byen d. 9 Februar: Lean værktøjer og lokationsbaseret tidsplanlægning med Carlsberg byen og HHM

Det var en lærerig og spændende eftermiddag med Lokationsbaseret planlægning i Carlsberg Byen. Ca. 25 deltagere var med, da vi hørte om planerne og visioner for Carlsberg Byen, hvordan Lokationsbaseret planlægning blev brugt og hvilken værdi det har skabt for projektet

Videntjeneste om Arbejdsmiljø - Ekstra arrangement i København

Gik du glip af de overbookede og spændende medlemsmøder om Arbejdsmiljø og Bygbarhed i projekteringen? - Vi afholder et ekstra møde i Ballerup d. 6 Marts kl 13-16!

Læs mere, og tilmeld dig her!

 

Julestue med Strategiske Partnerskaber

Lean Construction afholdte traditionen tro Julestue, med et fagligt fokus på Københavns Kommunes strategiske partnerskaber - og hvordan Lean Construction var et af elementerne i det vindende tilbud - Både fra Bygherre og Entreprenør vinkel.

Efter det faglige indhold blev der julehygget og netværket med æbleskiver og Glögg.

Byg til Vækst fejrer Procesprisen 2016

Byg til vækst fejrede Lean Construction-DK og Boligfonden Kubens Procesprisen 2016 med manér på Odense Rådhus d. 16 November.

 

Dagen bød både på fagligt indhold og festtale af Anker Boye, borgmester i Odense  - Læs mere, og se billeder fra arrangementet her!

Kom til julestue 8. december om Strategiske partnerskaber

Så er blækket tørt, aftalen endelig og derfor kan vi nu afsløre, at det er Københavns Kommunes udbud om strategiske partnerskaber, som er i centrum for Lean Constructions-DK's Julestue Mød viderne Enermærke & Petersen og Byggeri København til Julestue i Lean Construction-Dk d. 8 December - Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her! 

Lean erfaringer hos bygherren

Udvikling og implementering af lean construction kan bestemt understøttes af bygherren. Det synes at være konklusion fra det temamøde der fandt sted på byggepladsen for Bostedet Hadsund.

Læs hvilke erfaringer og konklusioner der kom ud af mødet her

Studieprisen 2016 går til DTU-Studerende

Cecilie Elisa Juul Martiny og Andreas Pihl Hjelm Jensen har for deres projekt  'Leanværktøjer ved ledningsarbejde' vundet Lean Construction - DKs Studiepris og de medførende rejselegater på en værdi af 20.000 kr.

Fejring af Procesprisen 2016 - Du kan stadig nå det!

Reduktion af spil på op til 10% på byggepladsen - hvordan? kom og hør nærmere om Byg til Vækst Lean - et værdiskabende samarbejde i byggeprocessen som kan ses på bundlinjen - få inspiration og få netværk i festsalen på Odense Rådhus

Dagen byder på et spændende program, hvor du hører mere om Byg til Vækst positive resultater, en introduktion til Lean Construction og en spændende debat om procesoptimering

Se programmet for dagen her, og tilmeld dig her!

Byg til vækst fejrer Procesprisen 2016 på byggepladsen Odeon med pølsevogn

Byg til vækst fejrede at vinde Boligfonden Kuben og Lean Construction-Dk's  Procesprisen 2016 med gratis pølser til alle involverede i projektet.

Gå ikke glip af den officielle fejring af Byg til Vækst som vinder af Procesprisen 2016 på Odense Rådhus. Læs mere her!

LCDK Skolen 2016 - Og uddelingen af Studieprisen!

Dagen er en mulighed for praktikere, arbejdsgivere og studerende til at mødes i spændingsfeltet mellem teori og praksis inden for Lean Construction! -

Læs mere om LCDK skolen her, og tilmeld dig arrangementet her!

 

Fejring af Byg til Vækst som vinder af Procesprisen 2016

 Reduktion af spil på op til 10% på byggepladsen - hvordan? kom og hør nærmere om Byg til Vækst Lean - et værdiskabende samarbejde i byggeprocessen som kan ses på bundlinjen - få inspiration og få netværk i festsalen på Odense Rådhus

Læs mere om arrangementet her!

Nyhedsbrev 32 fra Lean Construction og referat fra den internationale konference IGLC

Læs det seneste nyhedsbrev fra Lean Construction-Dk, og se hvad der sker af nye ting i resten af året!

 

Læs derudover referatet fra foreningens spændende besøg på IGLC konferencen i Boston her.

Procesprisvindere, spidskandidaterne, eksperter, studerende, praktikere - alle var repræsenterede på LIPS 2016

Den internationale konference LIPS 2016 samlede bygherrer, rådgivere og entreprenører fra hele verden, da godt 100 deltagere i en eller flere dage deltog på den internationale konference om bedre byggeporcesser med lean construction i den offentlige sektor

Alle oplæg fra de tre dage kan hentes på konferencen hjemmeside, hvor der også ligger en deltagerliste. 

Besøg LIPS konferencens egen hjemmeside her 

Procesprisen 2016 går til Byg til Vækst

Procesprisen 2016 går til Byg til Vækst

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK har kåret det fynske samarbejdsprojekt Byg til Vækst-Lean til vinder af Procesprisen 2016.

 

Læs mere her! 

 

Læs Pressemeddelelse om Procesprisen 2016 her, mød dem her!

LIPS 2016 - Åben for tilmeldinger

Forbered dig på at blive både klogere og inspireret! - Tilmeldingen til LIPS 2016 er åben, hvor de gode erfaringer med Lean Construction i offentligt byggeri fra hele verden skal deles og debatteres.

Vi har skræddersyet program, hvor repræsentanter fra topledelse, projektledelse, arkitekter, bygherrer, fagforeninger og universiteter præsenterer og debatterer de vigtigste fremskridt inden for organisering, implementering og hvordan man høster frugterne af Lean Construction.

Læs mere om LIPS 2016 på konferencens hjemmeside her!

Procesprisen 2016

Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK er nu i gang med at finde vinderen af Procesprisen 2016 blandt fire shortlistede kandidater.

Kandidaterne til årets Procespris skulle gennem to udvælgelsesrunder, før det lykkes at lande på de fire endelige kandidater til årets Procespris.

Nomineringsfeltet har vist en branche, der fra det mindre, afgrænsede renoveringsprojekt til de helt store nybyggerier prioriterer og bevidst arbejder med at forbedre sine processer og har stor fokus og omsorg for menneskerne bag.

Læs mere om Procesprisen 2016, og hvornår den bliver uddelt her

(billedet er fra overrækkelsen af Procesprisen 2013, hvor Hoffmann løb med den eftertragtede pris)

Ny stærk bestyrelse i LC-DK!

Bestyrelsen i LC-DK har altid stræbt efter at være en stærk repræsentant for branchen, og repræsentere hele værdikæden fra bygherre, rådgivere og entreprenører, samt branchens talerør og interessevaretagere, herunder repræsentanter fra den uddannelsessektor, som skal understøtte, at bl.a. de nye konstruktører er gode ambassadører for principperne i Lean Construction.

Det er endnu engang lykkes, og I kan derfor glæde jer til at høre mere fra den nye bestyrelse, når den for alvor trækker i arbejdstøjet på næste bestyrelsesmøde, fredag den 27. maj 2016 - hvor de har lovet at stille op til gruppefoto.

Indtil da kan I læse om bestyrelsen her, hvor I også kan klikke ind på deres LinkedIn-profiler

Studieprisen 2016

Tiden er nu inde til at nominere projekter til Studieprisen 2016!

Lean Construction DK uddeler hvert år Studieprisen for et projekt der anvender metoder og principper fra Lean Construction i et ekstraordinært studieprojekt. Med prisen følger et rejselegat på 10.000kr. 

Læs mere om Studieprisen 2016 her!

(På billedet ses vinderne fra 2015, Sune Schack og Dennis Hansen fra Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, der vandt med deres projekt: 'Succes med Lean gennem tillid og samarbejde')

ProcesPrisen 2016: Succesfulde byggeprocesser - første runde!

Når ProcesPrisen uddeles for sjette gang af BoligfondenKuben og Lean Construction-DK, bliver vinderen præmieret for at have sikret succesfulde byggeprocesser i praksis, som kommer hele branchen til gode.

Ansøgningsfristen var mandag den 18. april 2016, og de mange gode forslag er ved at blive gennemgået. I løbet af maj og juni besøges de udvalgte kandidater.

Ultimo juni annonceres resultatet sammen med vinderprojekt og tid & sted for prisoverrækkelsen.

Læs mere >

Sæt X

Lean Construction - DK er i år vært for den internationale LIPS 2016 (Lean Construction In the Public Sector) mandag den 12.-onsdag den 14. september i Helsingør.

Benyt dig af denne fantastiske mulighed for at komme helt tæt på det nyeste, bedste, klogeste, de mest interessante cases og debatter... læs mere og sikrer dig din plads allerede nu(2017 bliver i Chile!)

SPRING DIREKTE TIL LIPS2016 HER HVOR DU OGSÅ KAN TILMELDE DIG

På vej…

  • LC-DK Skole Skriv til os og læs mere om LC-DK første arrangement her>
  • Temamøder om LPS samt om FM & LC
  • Go2Gemba på Nyt Aalborg Universitetssygehus
  • Studieprisen 2016

 

Noget, du savner? Skriv til os!

Vel mødt!

Man & Machine! Resumé fra Årsmøde 2016

Lean Construction holdt fredag den 11. marts et velbesøgt årsmøde med 70-80 engagerede, spørgelystne og netværkende deltagere, og både i salen og på talerstolen var bygherrer, entreprenører og rådgiverer.

Se programmet her og resumé og fotos her.

Programmet havde også tiltrukket deltagere udenfor foreningen.

Dagen igennem var der oplæg, spørgsmål og debat med en meget engageret samling talere og deltagere, som kom bredt omkring. Men skal man alligefvel forsøge at samle spørgsmål og svar i een sætning, må det være noget med, at det er 'man' der tilfører al værdi til 'machine' - for hvis der ikke er opbakning, ejerskab og kompetence kan man investere nok så meget i maskiner uden at få ekstra værdi - måske tværtom!

Man & Machine

Lean Construction holdt fredag den 11. marts et velbesøgt årsmøde med 70-80 engagerede, spørgelystne og netværkende deltagere, og både i salen og på talerstolen var bygherrer, entreprenører og rådgiverer.

Programmet havde også tiltrukket deltagere udenfor foreningen.

 opmærksomhed

Dagen igennem var der oplæg, spørgsmål og debat med en meget engageret samling talere og deltagere, som kom bredt omkring.

Men skal man alligefvel forsøge at samle spørgsmål og svar i een sætning, må det være noget med, at det er 'man' der tilfører al værdi til 'machine' - for hvis der ikke er opbakning, ejerskab og kompetence kan man investere nok så meget i maskiner uden at få ekstra værdi - måske tværtom!

Se programmet her og resumé og fortos her.

ProcesPrisen 2016: Succesfulde byggeprocesser i praksis

Når ProcesPrisen uddeles for sjette gang af BoligfondenKuben og Lean Construction-DK, bliver vinderen præmieret for at have sikret succesfulde byggeprocesser i praksis, som kommer hele branchen til gode.

Generalforsamling, Årsmøde, LCDK Skole, IGLC 24 og LIPS 2016...

Lean Construction - DK er i år vært for den internationale LIPS 2016 (Lean Construction In the Public Sector) mandag den 12.-onsdag den 14. september i Helsingør. Spring direkte til LIPS2016 hvor du også kan tilmelde dig

Benyt dig af denne fantastiske mulighed for at komme helt tæt på det nyeste, bedste, klogeste, de mest interessante cases og debatter... læs mere (2017 bliver i Chile!)

På vej…

  • Go2Gemba på Nyt Aalborg Universitetssygehus
  • Temamøder om LPS samt FM & LC
  • LC-DK Skole Læs mere om LC-DK første arrangement her>
  • Studieprisen 2016

 Noget, du savner? Skriv til os!

Vel mødt!