Anvendes teknikkerne i praksis?

Danmark er et af de lande i verden, der har markeret sig mest ved at opnå en forholdsvis stor udbredelse af Lean Construction-tankerne. De første skridt blev taget i forsøgsbyggerier i slutningen af 1990'erne og fulgt op af især MT Højgaard og Niras.


Siden har andre virksomheder fulgt trop, og på entreprenørsiden har eksempelvis NCC, Jakon, CEG og Enemærke & Petersen medvirket til at udbrede og udvikle konceptet.

Selvom det herhjemme i starten har haft ry som et værktøj for byggestyring for entreprenører, er der flere og flere rådgivere og arkitekter, der har vist interesse og brugt Lean Construction-principperne i projekteringsarbejdet. Endvidere er Danmark et af de førende steder, når det gælder diskussionen- og udviklingen af værdibegrebet, og også flere bygherrer er begyndt at integrere principper og værktøjer i deres byggeproces.

Samtidig skal det nævnes, at initiativerne omkring Lean Construction bakkes op af en række af byggeriets organisationer - bl.a. Dansk Byggeri og BAT kartellet.